Ahoj, mám dotaz, má smysl esim? Zpočátku jsem to viděl jako výhodu, ale teď když se na to dívám, přijde mi, že mezinárodní esim operátoři jsou značně dražší než klasicky si lokálně třeba na Bali nebo v Egyptě koupit klasicky na letišti SIM od místního operátore. ESIM mi přijde mnohem dražší, třeba 500 Kč za 3GB dat, přičemž v Egyptě za 20GB na letišti zaplatíte 300 Kč. Má tudíž ESim nějaký smysl? Díky  .

Má smysl esim?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Mıchal napsal(a):

Dneska mě poprvé zlobí adaptér od 5ber nebo esim od providera AirHub. Vyberte si. Koupil jsem 2GB dat do Ázerbájdžánu, přenesl 1,17 GB a nějaké 4 hodiny už esimka nemá ikonku datových přenosů, jen na chvilku problikne, někdy vypadne i R jako roaming. Provider nereaguje, SIMka sama nenaskočila. Zkusil jsem restarty, znovu zandání adaptéru, různé vypínání dat a simek, přepínání simek v appce od 5ber a daná esim stále nic.

Otestoval jsem ve stejném slotu fyzickou sim od MTX a ta běží. Jen má cca 10x dražší data. Zapl jsem jinou esim mimo podporovanou oblast - ta se nechová stejně - nenajde signál.

Možná bych potřeboval vymazat data aplikace, ale pak nepůjde znovu stáhnout eSIM.



airhub je nejhorší poskytovatel, přečtěte si prosím recenze, je nespolehlivý, každý si na ně stěžuje na internetu.

0 Citovat

Plíííz help:

Mám esim.me. Koupil jsem si na Airalu profil pro severní Kypr. Mám QR kód, načítám, na wi-fi i na datech, stahuje se profil, dojde to do 37,5% a pak se mi ukáže tohle. Co dělám blbě?

Podpora Airalo mi sdělila, že nezaručujou, že to bude fungovat. To jim teda fakt děkuju.


screenshot-20240614-104726-esimme.jpg

0 Citovat

Ještě bych dodal, že Airalo podpora je úplně k hovnu. Takže jsem vyhodil 5 dolarů (naštěstí jenom) a v životě se k nim už nepřiblížím.

Pro jistotu shrnutí: Airalo není kompatibilní s adaptérem esim.me.

0 Citovat

Zásadní chyba - vyslepičit jim, že máš adaptér. Podpora hledá cestu nejmenšího odporu - používate adaptér? ten my ale nepodporujeme.

3 Citovat

A nebudu v KKTC fungovat tie turecke esim za 80 centov?

V kazdom pripade by som napisal dalsiemu agentovi, tentoraz by som tvrdil ,ze mam model, kt. esim podporuje nativne, aj mi vsetky esim idu okrem Airalo ... resp. takto nejako som to prezentoval pri mojom probleme s keepgo ... vygenerovali novu esim a bolo :)

1 Citovat

Airalo určitě je kompatibilní s esim.me. Měl jsem od nich několik profilů a vždy v pořádku. 

1 Citovat

Upřímně nemám pocit, že jsem se bavil s živým člověkem. Chtěl po mně screnshot obrazovky, popis problému, a když jsem mu to všechno poslal, tak to chtěl znova stejnýma slovama jestě jednou.

Seru na ně.

1 Citovat

Pro zajímavost, Agoda s Voye nabízí 1 GB global eSIM na 7 dní zdarma. Profil jsem stáhl, ale zatím nevyužil:
https://agoda.voyeglobal.com/?la..._esim_link

 

1 Citovat

@Leoš: díky, to vypadá slibně. Mám QR kód a jestli to chápu dobře, tak bych s tím ty 4 dny na severním Kypru celkem pohodlně měl vykrýt. Doufám, že těch 7 dní poběží až od aktivace. 

0 Citovat

Taky jsem vytvořil kód. Spíš mě zajímá, jak dlouho se dá oddálit aktivace. Teď se nikam mimo EU nějaký pátek nedostanu 😀

0 Citovat

@Leoš díky moc za tip, zakoupeno za 0 usd. V srpnu vyzkouším, snad to půjde aktivovat.

0 Citovat

Já to chci použít na podzim v Dubaji, jako zálohu budu mít airalo.

0 Citovat

Slovensky Telekom ma nove "roaming baliky" pre svoje karty

Nové balíčky platne pre 115 krajin: 

  • 1 GB do sveta – 7 dní za 5 eur
  • 3 GB do sveta – 30 dní za 10 eur
  • 5 GB do sveta – 30 dní za 15 eur

+ neviem ci sa to tu uz objavilo, ale https://efon.io/

Zaujimave ceny volani, pre SK je cena na mobil aj pevnu linku 1c. Uvodny testovaci kredit 1€ na 7 dni zdarma :) Mala "nevyhoda" je minutova tarifikacia

1